Ovo je najpoznatiji sajam namještaja za koji znam, a osobno mi je čak bolji i od IMM Cologne u Kölnu. Svi vi koji ste poslovno vezani uz ovu branšu ili ako ste samo ljubitelj lijepog stanovanja, trebali bi barem jednom posjetiti ovaj sajam u Milanu.
Naravno, već kada ste u Milanu možete obaviti i kvalitetan šoping po velikim dizajnerskim outlet centrima. Moja preporuka je www.mcarthurglen.com.
U biti, odvojite koji dan više i produžite niz obalu do Monte Carla i uživajte uz kavicu na moru 🙂

Milanski sajam je dobro organiziran te je snalaženje među paviljonima vrlo jednostavno. Svaki paviljon je dobro posjetiti te ne bih izdvajala onaj dizajnerski ili stilski, rasvjetu ili kuhinje. Dodatno, kuhinje i kupaone se prikazuju svake dvije godine, tako da će 2014. biti još više toga za pogledati. Vrijeme potrebno za potpuno razgledavanje je minimalno dva dana, u suprotnom su inspirativni dojmovi preveliki, ili se premalo vidi.
Sva poznata imena i marke su zastupljeni, tako da se na ulazu do nekih ekskluzivnijih sjamskih prostora čak pojavi i red ljudi. Radi toga, ukoliko nemate posjetnicu koju možete pružiti, zaboravite uopće ulazak u sajamske prostore nekih brendova. Sama svrha toga je provjerena i dobra promidžba s ciljem proširenja baze klijenata jer kasnije vam šalju mailove sa svojim newsletterom. Fotografiranje je isto tema za sebe, jer ono “kao” nije dozvoljeno, a opet svi slikaju, tako da morate biti spretni i lukavi kako Vas security ne bi ulovio. Godine donose iskustvo te se služim svim mogućim trikovima, pa sam se i tu snašla bez problema. Sve u svemu, sajam je nekako ekskluzivan i ovogodišnja tema “interiors of tomorrow” ispunjava sva očekivanja pa čak i više od toga. Svaki stil uređenja je kreiran da vam se jednostavno mora svidjeti ili da vas inspirira na bilo koji način. Zato volim ovaj posao, jer kad se sve dobro posloži mora ispasti najbolje 🙂
U tom smislu,
Klaudija

slika 1

Čiste linije, moderan namještaj i sklad boja u showroomu od Poliforme. Odmah primjetim kvalitetne materijale na namještaju (za koje već znam da jesu, jer sam ih koristila u nekim projektima) ali ipak neprestano dodirujem garnituru kao da općenito nikada nijednu nisam vidjela a kamoli sjela na nju :). Sjetim se jedne prijateljice koja ima naviku sve pomirisati prije nego nešto kupi, haha, trebala i sam nju povesti, bila bih nas uživancija gledati sa strane.

versace

Kuća Versace predstavlja svoj raskošni interijer koji sigurno nije za svakoga. Ako volite zlatnu boju (puno zlatne boje), barokne elemente i teške, ekstravagantne i izražajne tkanine onda je to vaš stil uređenja. Podrazumjeva se da vam je zaštitni znak glava meduze.

slika 3

Pa ne mora samo šarenilo biti u boravku ili u nekoj drugoj sobi u dnevnoj zoni; evo primjera da to super izgleda i u spavaćoj sobi. Ako ništa drugo barem će te se u njoj dobro nasmijati, a i to je već nešto.

slika 4

Obožavam sve vrste modularnih sistema, pa mogu slagati do mile volje ili po potrebi investitora. Imaš početak i kraj i to je cijela priča. Twils su maheri svoje klase jer nude i mogućnost za ugradbene svijetiljke u modulima. Sjajno!

slika 5

Modularni sistem u plavkastim nijansama.

slika 6

Kamina nikad dosta! Ako imate mogućnost za izvedbu kamina u prostoru nemojte
razmišljati koje su mu prednosti i mane, nego ga odmah ubacite u projekt radova.
Igra polica i jednostavnost kamina na slici su ok, a neutralne boje su isto dobre.

slika 7

Zašto mi je ovaj interijer privukao pažnju? Pa zbog čovjeka bez glave! Definitivno pre dobra i otkačena slika na zidu.

slika 8

Možda vam zidne i podne obloge djeluju malo čudno i previše, ali uživo prostor izgleda puno bolje nego na slici. Nije previše, jer se geometrijski likovi ponavljaju u različitim materijalima, pa naprotiv sve izgleda skladno i jasno. Barem za mene.

slika 9

Evo slike i jednog showrooma izvana. Otprilike ovako i još upadljivije su svi dizajnirani s jednim zajedničkim ciljem da privuku što više pažnje i interesa. Prepoznatljivi Kenzov cvijetni uzorak na staklenom okruženju.

slika 10

Opet Kenzo Home Collection. Imaju jako profinjeni namještaj, miks stilskog i modernog u očaravajućim bojama. Jako skupo i stavrno jako lijepo!

slika 11

U luksuzno namještenom prostoru sa elegantnim dekorativnim predmetima se osječaš moćno i sofisticirano te u trenu poželiš da si u nekom penthouse-u sa pogledom na Central park! Žute kožne fotelje su naglašene i odabir materijala kao drvo, staklo, ogledalo i koža na podu samo još više pridonose toj profinjenosti.

slika 12

Ispred paviljona “Visionnaire” Ipe Cavalli je velika navala:). Cavalliev koncept je uspješan jer je kombinacija mode i namještaja. Zaigrana kolekcija koja je inspirirana sa klasičnim elementima baroka, mediteranske kulture i modernog dizajna.