Neki bi rekli da je pomalo ludo što sve te godine dok sam živjela u blizini Frankfurta niti jednom nisam otišla na poznati sajam dekora “Ambiente” koji se svake godine održava na ogromnom prostoru na ulasku u sam grad. Hm da, zašto birati lakši put, kad je puno jednostavnije iz Zagreba otići na sajam kada sam samo 1.000 km udaljena. Dobro, možda nije jednostavnije, ali je zato puno uzbudljivije; jer ponekad je bitno samo putovati i vidjeti nešto, zar ne?
I da znam – nije “Mainhattan” kao “Mannhattan”, ali ima i lošijih destinacija 🙂
Dobro pripremljena za maratonsko hodanje po sajmu, s mojom community managericom, savjetnicom i prijateljicom Petranom (ukratko, moja 3 u 1) jedva čekam vidjeti kakvih noviteta ima po pitanju dekoracije, pokućstva i poklona ove godine. Obilaženjem sajamskih prostora svjetski renomiranih proizvođača odmah sam stekla dojam da je prava fora imati neku životinju u kući. Konj, jelen, žabe, sove u različitim izdanjima; bilo da je to od keramike, tkanine ili drveta, su samo neke koje su prezentirane kao dekoracija uz namještaj. Sajamski prostori su bili prekrasno uređeni i gdje god pogledam sa sigurnošću mogu reči da svaki detalj paše. Puno je toga za vidjeti i u proizvodnoj branši keramike, tekstila i stakla. Sve je tako lijepo izdekorirano da je odmah jasno kako su ti mali predmeti čudotvorci u ambijentu svakog interijera.
Što se tiče boja u svijetu dekoracija, mogu samo reći da nema baš nekog trenda prema jednoj specifičnoj boji jer se svaki izvođač potrudio prikazati više različitih boja u svom asortimanu.
Sajam Ambienta je podjeljena na tri teme koje su objedovanje, pokloni i životni prostor i s preko 4.700 izvođača koji dolaze iz 80 različitih država svijeta predstavljaju veliki izazov, ali i uživanje za 140.000 posjetitelja. Morala sam dodati jednu suhoparnu informaciju, samo da vidite da se mi žene ipak razumijemo i u brojke…
Sve u svemu dobar sajam! Nijemci, kao i mnogo drugih stvari, znaju pripremiti i organizirati sajam bilo koje prirode. Zato, moglo bi se i slijedeće godine opet do Mainhattana?

Pozdrav,

Klaudija

Koliko je sati?

DEKO 2

Ako već ne na glavi, neka vise sa stropa! Superotkačena ideja!

DEKO 3

Novi način dekoriranja; sve u predimenzionalnom izdanju, dobro će
izgledati samo ako vam je i prostor veći.

DEKO 4

Sa ceste u showroom! Fićo kao dekorativni predmet, pa zašto ne? Sve je
to stvar pogleda.

DEKO 5

Predimenzionalni deko objekti broj 2

DEKO 6

Kuća za odmor uz obalu. Pripadajuća komoda sa vazama i slikom. Ako već
imate prvo, potrudite se i za ovo drugo.

SHOWROOM 1

Ovdje se na prvi pogled i ne vidi šta je glavna fora, naime to možete
osjetiti samo na dodir. A to je – zidna tapeta od konjske dlake u sivoj
nijansi!

SHOWROOM 2

Rasvjeta igra bitnu ulogu u interijeru, a ovi reflektori su premoćni!

SHOWROOM 3

Crno-bijeli svijet sa crvenim ružama kao kontrast. Mogu li ove crvene ruže
usput biti poruka “muškom svijetu”?!

SHOWROOM 4

Sve nijanse ljubičaste. Moj CM, Petrana nije se dala odvući od ovog prizora.

SHOWROOM 5

Nek se vidi raskoš! Kožne fotelje sa zakovicama moj su favorit.

SHOWROOM 6

Narančastu ne viđamo toliko čestu u uređenju interijera. Izgleda mi odlično, bitno je pogoditi dobru nijansu narančaste. Predlažem pastelne ili malo zagasitije verzije.

MI

Odmaranje između cvijeća i panela od crvene špage. Nek je veselo!

 

WWW

Wild wild west! Ako već imam šešir, ni pištolj ne smije izostati! Bang, bang!